Volkswagen Golf Plus (2005-danes)

Volkswagen Golf Plus

Volkswagen Golf Plus velja za zanesljiv avtomobil. Mi smo pregledali napake in težave, ki so se pojavljale pri prvi generaciji. Določene napake je podedoval od Golfa, splošno je dober rabljen nakup.

Osnovni podatki:
Leto izdelave: 2005-
Prenova: 2007
Naslednik: Golf Plus II.
Konkurenti: Mercedes B, Honda Jazz, Toyota Verso, Fiat Sedici

Prednosti
Slabosti
+ zanesljivost
+ udobno vzmetenje
+ aktivna in pasivna varnost
+ vozne lastnosti
+ egronomija
– zvok dizelskih motorjev
– visoke cene
– preglednost

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare

-Turbina. Pri modelih Golf Plus 2.0 TDI (140), izdelanih med marcem in majem 2005, je prihajalo do napak na variabilni turbine. Turbina je odpovedala. Napake so odpravili z jamstvom Volkswagna.

– Napake na modelih Golf Plus 2.o TDI. Prihajalo je do velike porabe hladilne tekočine zaradi poroznosti glave motorja. Potrebna zamenjava.

Druge napake in pomanjkljivosti

-Prednja os. Na prvih modelih Golf Plus je bila slaba nastavitev prednje osi. Posledično je prihajalo do hitre in asimetrične obrabe pnevmatik. Z nastavitvijo optike se to reši.

– Merilec pretoka zraka “luftmesser”. Pri dizelskih motorjih, še posebej pri tistih, ki so veliko vozili po mestu, prihaja do zamašitve senzorja. Posledica je izguba moči motroja.

– Menjalniki. Redki primeri v začetku proizvodnje Golfa Plus. Okvara ročnih menjalnikov.

– Napaka na vztrajniku. Številne pomankljivosti, ki povzročajo prekomerno obrabo sklopke. Napaka se odpravi julija 2005.

Volkswagen Golf Plus

Napake na karoseriji

Tesnila vrat. Golf Plus ima težave pri prvih modelih. Tesnilo vrat se sname in povzroča hrup vetra.

Brisalci. Golf Plus ima podobno kot Passat težave s prekomerno obrabo brisalcev.

– Centralno zaklepanje včasih ne deluje.

Volkswagen Golf Plus

Notranjost in obraba

– Notranjost ni na udaru. Armaturna plošča je precej boljša od tiste v običajnem Golfu.

Volkswagen Golf Plus, napake, težave, okvare

Napake elektronike

– Tempomat. Slab stik na zavornem stikalu lahko povzroča težave s tempomatom (izpad delovanja).

– ESP napaka.

Volkswagen Golf Plus, napake, težave, okvara

Vpoklici

– Golf Plus je doživel vpoklic med julijem in septembrom 2005. Modeli Golf Plus 2.0 TDI (ročni 6 stopenjski menjalnik). Napaka na hidravlični sklopki, ki je poškodovala sklopko in vztrajnik. Napako odpravili v modelih, izdelanih od maja 2005.

Priporočamo

Bencinski motor: 1.4 TSI Comfort

Dizelski motor: 1.9 TDI DSG Sport

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"