Škoda Superb I. (2002-2010)

Škoda Superb prve generacije je Škodin poizkus obuditve stare slave z limuzino zgornjega srednjega razreda, katere razvoj je temeljil na VW passatu. Oblikovno vozilo v ničemer ne izstopa, je pa vseeno dovolj brezčasno, da bo še dolgo ‘in’. Kupce Superb bolj kot z obliko vselej prepriča s prostornostjo ter visoko stopnjo zanesljivosti ter udobja, ki je hkrati z nizko ceno pogosto razlog za nakup tega Škodinega paradnega konja.

Osnovni podatki:

Leto izdelave: 2002-2010,
Prenova: 2006
Naslednik: Superb II.
Konkurenti: Peugeot 607, Volkswagen passat

Prednosti
Slabosti
+ Kakovostna izdelava in končna obdelava
+ Udobje
+ Oprema
+ Cena
– Pomanjkanje ugleda
– Poraba dizelskih in bencinskih V6 motorjev
– Hrup vetra
– Pomanjkanje udobja na slabih cestah

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare

-O težjih okvarah ni govora.

Druge napake in pomanjkljivosti

-1.9 TDI (100 in 130 KM) dizelski motor. Pri modelih, izdelanih do avgusta 2004, obstaja verjetnost puščanja črpalke goriva proizvajalca LUK, kar posledično lahko privede do požara.

-Obraba puš in nosilcev stabilizatorjev na podvozju po prevoženih cca. 70 000 km privede do glasnejših zvokov iz podvozja.

-Občutljiv turbo polnilnik na dizelskih V6 motorjih (155 in 163KM), kar lahko rezultira v prezgodnji okvari in menjavi le tega.

superb-01

Napake na karoseriji

– Zaradi nepravilnega oziroma slabega lepila se ‘krom’ trakovi okrog stranskih stekel radi odlepijo.

Notranjost in obraba

– Pojavljanje hrupa v notranjosti zaradi drgnenja posameznih plastik med sabo v vratih in armaturni plošči.

superb-02

Napake elektronike

– V posameznih primerih je prišlo do napak na ožičenju pasov v kabini in sicer zaradi slabega tesnenja kontrolne enote le-teh, pod pokrovom motorja.

– Problematičen tempomat oziroma sistem nastavitve hitrosti, ki pogosto odpove; v nekaterih primerih se da težavo rešiti z reprogramiranjem, v drugih pa z menjavo sistema.

superb-03

Vpoklici

-Januar 2005: Vpoklic vozil z motorjem 1.9 TDI zaradi slabega tesnenja črpalk za gorivo proizvajalca LUK. Odpoklicana so vozila izdelana med marcem in avgustom 2004.

Priporočamo

Bencinski motor: 2.8 V6 PRAHA, Dizelski motor: 1.9 TDI 130KM elegance

Foto: Volkswagen
Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.