Kupci so pred nakupom rabljenega avtomobila prepuščeni na milost prodajalca in na lastno znanje. Nakup rabljenega avtomobila je velikokrat nakup po sistemu “videno-kupljeno” in se malokrat konča z garancijo. Kupec se lahko tako zanese zgolj na lastno znanje. Cilj kupcev rabljenih vozil je, da kupujejo varno in preudarno. Informacije o vozilih pa nenehno iščejo preko spleta. Do nedavnega je bilo iskanje informacij o napakah, tipičnih problemih in pričakovanih stroških vzdrževanja vozil dolgotrajno in predvsem neučinkovito. Velik problem so v prvi vrsti predstavljale napačne informacije in velika količina slabo zbranih podatkov, predvsem na spletnih forumih. Pot do pravih informacij je dolga in nepreverjena.

Avto Nasveti svetujejo

Tako je nastala ideja, da bi ustvarili portal s kvalitetno vsebino, povezano z rabljenimi avtomobili. Danes smo ustvarili portal AvtoNasveti.com, ki z  želi z ambicioznim planom postati viden del slovenske avtomobilistične scene. Naše članke črpamo iz baze znanja vodilnih avtoservisov, verig s prodajo rezervnih delov in kvalitetnih tujih virov, ki jih prevedemo in s tem ustvarimo vsebino z dodano vrednost. V državah, kjer je avtomobilski trg izjemno razvit (Nemčija, Italija, Velika Britanija) obstaja ogromno specializiranih portalov, ki se ukvarjajo samo s preučevanjem napak. In prav je, da smo tudi v Sloveniji dobili prvi tovrstni portal.

poslanstvo-vizija

Kupcem želimo z enostavno, a kvalitetno vsebino, pokazati na kaj morajo biti pri nakupu pozorni. Vsebino pripravljamo in črpamo samo iz kvalitetnih virov, ki jih pred objavo tudi preverimo. Želimo namreč, da imamo na enem mestu zbrane informacije, ki jih kupec išče. Na ta način želimo zmanjšati slabo voljo, ki se velikokrat začne z nakupom avtomobila.

Preberite še, kako nastaja naša vsebina in zbrane nasvete, kako kupiti rabljen avtomobil.