Test zimskih pnevmatik 2013

Test zimskih pnevmatik

Gumarski proizvajalci skoraj vsakoletno predstavijo eno ali več novih pnevmatik tako za letno, kot zimsko sezono. Cilj vsake nove pnevmatike je preseči kvaliteto njene predhodnice in pnevmatik konkurenčnih blagovnih znamk. Ker se na severni polobli približuje zimsko obdobje ter 15. november, ki v Sloveniji predstavlja mejo za obvezno uporabo zimske opreme je AMZS v sodelovanju s tujimi avtomobilskimi klubi (ADAC, ÖAMTC in TCS) izvedel testiranje zimskih pnevmatik dimenzij 185/60 R15 T ter 225/45 R17 H. Za vas smo pri portalu AvtoNasveti pregledali rezultate testov v katerih so pod drobnogled vzeli 32 modelov zimskih pnevmatik.

Test zimskih pnevmatik

Pri testiranju so ocenjevalci pregledali obnašanje pnevmatike v suhem, mokrem, na snegu in na ledu prav tako so pozornost namenili glasnosti, obrabi in porabi goriva. Na osnovi rezultatov dobljenih iz 17-ih različnih testov je podana končna ocena pnevmatike. Na testu je bilo udeleženih 17 pnevmatik dimenzije 185/60 R15 T ter 15 pnevmatik dimenzije 225/45 R17 H.

Dimenzija 185/60 R 15 T

Pnevmatike dimenzije 185/60 R15 T so vgrajene na vozilih spodnjega srednjega razreda ter na nekaterih mestnih malčkih. V omenjeni dimenziji bomo največkrat našli obuta vozila kot so: Citroën C3, Opel Corsa, Peugeot 208, Volkswagen Polo, Toyota Yaris, Škoda Fabia, Seat Ibiza Renault Clio, … Kot je razvidno iz spodnje tabele se je, kar sedem pnevmatik izkazalo za izredno priporočljive ter nadaljnih sedem za priporočljive. Med najboljšimi je izstopala pnevmatika Continental ContiWinterContact TS850, ki je dominirala v praktično vseh točkah testa. Za najvarčnejšo se izkaže Dunlopova pnevmatika Winter-response-2 medtem, ko z najnižjo obrabo prednjači Michelinova Alpin A4. V suhem se najbolje obnese Nokian WR D3, medtem ko v mokrem, snegu in ledu prednjači Continentalova TS580. Pri pnevmatikah z oceno priporočljivo je bilo največ točk izgubljenih zaradi slabšega obnašanja na mokri podlagi. Najslabše so se odrezale pnevmatike proizvajalca Marangoni z modelom 4Winter E+ ter Kormoran Snowpro b2, ki se izredno slabo obneseta na mokri podlagi medtem, ko je delno priporočljiva pnevmatika proizvajalca Nexen, ki se z modelom Eurowin 600 slabo odreže na snežni podlagi.

test zimskih pnevmatik
Kliknite na fotografijo za ogled rezultatov. Vir: Motorevija.

Dimenzija 225/45 R17 H

Pnevmatike dimenzije 225/45 R17 H so vgrajene na vozila srednjega in višjega srednjega razreda. V izbrani dimenziji se največkrat znajdejo vozila: Audi A3, A4 in A5, BMW 1 in 3, Ford Focus, Mondeo in C-max, Mazda 3, 5 in 6, Opel Astra, Zafira in Insignia, Škoda Octavia, Volkswagen Golf, Passat, Touran in Sharan ter drugi. Na testu so je izmed 15-ih pnevmatik štiri izkazale, kot zelo priporočljive, devet, kot priporočljive ter dve, kot nepriporočljive. Tako kot pri manjši dimenziji se je kot najboljša izkazala pnevmatika ContiWinterContact TS850 proizvajalca Continental. Za najvarčnejšo se je izkazala pnevmatika Uniroyal MS plus 77, medtem ko se je za pnevmatiko z najmanjšo obrabo izkazala Michelinova Alpin A4. V suhem se zopet najbolje obnese Nokianova pnevmatika WR D3, na mokrem in v snegu dominira Continentalova pnevmatika TS580 medtem, ko se v ledu najbolje izkažeta pnevmatiki Semperit Speed-grip 2 in Sailun Ice Blazer WSL-2. Pri priporočljivih pnevmatikah je tako kot pri manjši dimenziji glavni minus predstavljalo slabše obnašanje na mokri podlagi. Kot najslabši se izkažeta pnevmatiki proizvajalca Inerstate s pnevmatiko Winter IW-2 ter Sailun s pnevmatiko ICE Blazer WSL-2, ki beležita porazne rezultate na mokri podlagi.

test zimskih pnevmatik
Kliknite na fotografijo za ogled rezultatov. Vir: Motorevija

Upamo, da Vam bodo zgornji podatki s testov zimskih pnevmatik 2013 v pomoč pri izbiri novih, ob tem pa tudi pomislite, da je preko pnevmatike zagotovljen edini stik vozila s cestiščem, kjer lahko razlika med slabo in dobro pnevmatiko pomeni razliko med življenjem in smrtjo. Zato se pri nakupu, ki ga navsezadnje opravite na nekaj let, odločite za varnejšo in kvalitetnejšo pnevmatiko.

Preberite še podroben članek na temo nakupa in oznak na pnevmatiki – Nakup Pnevmatik

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: AMZS, ADAC, Motorevija

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.