Škoda Yeti (2009-danes)

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Škoda Yeti je prvi škodin SUV, ki s preverjeno tehniko in všečno obliko navdušuje množice. V kombinaciji s 4×4 pogonom postane dvoživka, s katero lahko premagujemo relativno zahtevne terene.

Osnovni podatki:
Leto izdelave: 2009-/
Naslednik: /
Konkurenti: VW Tiguan, Hyundai ix35, Kia Sportage, Ford Kuga, Nissan Qashqai

Prednosti
Slabosti
+ Prostornost
+ Udobje
+Uporabnost
+ Svetilnost žarometov
+ Zvočna izolacija
+ Kakovost izdelave
+ Natančni menjalniki
– Preglednost nazaj
– 4×4 pogon rezerviran za močnejše motorje
-Cena

Zanesljivost in najpogostejše napake

Težke okvare

1.2TSI, 1.4 TSI, bencinski motorji. Lahko trpijo za povišano porabo olja, kar lahko privede do hujših poškodb notranjosti motorja.

1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 TSI , bencinski motorji. V vozilih, izdelanih do 2011, prihaja do raztegnitve pogonske verige ventilov, kar lahko povzroči uničenje motorja.

Druge napake in pomanjkljivosti

1.2 TSI, 1.4 TSI, turbo-bencinski motorji. Ob izrazito varčni vožnji prihaja do “pacanja” sesalnih ventilov, in posledično do slabše odzivnosti in višje porabe.

1.2 TSI, bencinski motorji. V nekaterih primerih prihaja do napake v delovanju turbopolnilnika (cinglajoč zvok + nezvezno delovanje).

– Pri dizelskih motorjih z DPF filtrom, lahko prihaja do “zapacanja” še posebej, če je vozilo voženo pretežno po mestih.

– Pri dizelskih motorjih (pri bencinskih še ni zabeleženo) se lahko razrahlja spoj med izpušnim kolektorjem in turbino, kar povzroči vdor izpušnih plinov v notranjost vozila ob mirovanju.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Napake na karoseriji

– O napakah ne poročamo.

Notranjost in obraba

Škripajoč zvok oblog A-stebrička.

Slaba namestitev senzorja pri reži za vpih zraka na vetrobransko steklo.

– Ropot iz zadnjega dela vozila je lahko posledica razrahljanega zatiča ključavnice prtljažnih vrat.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Napake elektronike

– Občasno težavna vzpostavitev Bluetooth povezave z mobilnimi telefoni.

Vpoklici

– December 2011, Vpoklic vozil, izdelanih od 1.1. 2009 do 15. 12. 2011, z motorjem 2.0 TDI CR, zaradi napake v kakovosti materiala cevi tlačnega voda goriva in možnega puščanja.

škoda yeti napake težave okvare vpoklici rabljen avto

Priporočamo

Bencinski motor: 1.8 TSI DSG Elegance

Dizelski motor: 2.0 TDI 4×4 DSG Elegance

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.