Renault Avantime (2001-2003)

renault problemi, težave, napake, renault portal, reno portal, reno težave
renault problemi, težave, napake, renault portal, reno portal, reno težave

Renault Avantime se je na tržišču obdržal manj kot dve leti. Izdelali so le 8.500 vozil, torej je danes primeren za lastnike, ki imajo radi avtomobile izdelane v majhnih serijah.

Plusi
Minusi
+ udobje
+ ergonomija
+ njegova absolutna izvirnost
+ steklena streha
+ vozne lastnosti
+ udoben za potnike
– komplicirana in težka vrata
– majhna zadnja klop
– pomanjkanje sodobnih pripomočkov
– premajhno vzvratno ogledalo
– premajhni brisalci

Posebej bodite pozorni na:

– 2,2dCi motor. Nepričakovane okvare ventila ERG, ki se rešijo z zamenjavo ventila.

Menjalnik 6-stopenjski ročni. Pri modelih, izdelanih do februarja 2002, so se pojavljale težave pri prestavljanju v tretjo prestavo, kar je povzročalo nesinhronizacijo.

Druge napake in pomanjkljivosti

– V6 motor. Na modelih, izdelanih do decembra 2001, so se pojavljale napake pri vžigalni tuljavi. Napake so se pojavljale pred prevoženimi 15.000 km in so povzročale nemoč motorja. Avtomobili so bili v tem času še v garanciji, torej so jih brezplačno popravili.

Napake na karoseriji

Stiki okrog vetrobranskega stekla začnejo popuščati po prevoženih 100.000 km.

Vrata so precej dolga in težka, kar povzroča, da se prehitro zaprejo, če se pri izstopanju avto nagne bočno.

Notranjost in obraba

– Pri modelih, izdelanih do junija 2002, je izredno moteč hrup v notranjosti, še posebej na slabih cestah.

Napake elektronike

– Električne funkcije udobja so presenetljivo zanesljive. Nekaj manjših problemov, a nič resnega.

Odpoklic

– -Pri modelih, izdelanih do junija 2002, so se pojavljale težave z zunanjimi tesnili, katere so v servisih hitro popravili.

– Pri modelih, izdelanih po septembru 2002, so se pojavljale težave pri ponovnem vstavljanju prednjih sedežev v tirnice, kar je ob nesrečah lahko povzročilo resne probleme. Zamenjali so naprave za blokiranje sedežev in spremenili pot napeljave za električno gretje sedežev.

Renault portal priporoča:

Bencinsko motor: 24S V6 PRIVILEGE
Dizelski motor: 2,2 DCI 150 HELIOS

Foto: Renault

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija).

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"