Honda CR-V (1997 – 2002)

Honda CR-V problemi napake vpoklici okvare

Honda CR-V je v Evropi veljala za enega prvih sodobnih SUV-jev. Kljub letom je še vedno priznan športni terenec s kopico prostora. Mi smo preučili, katere napake, okvare in težave so tiste, s katerimi se srečujejo vozniki Honde CR-V po celem svetu. 

Leto izdelave: 1997 – 2002 Prenova: 2000
Proizvajalec: Honda
Predhodnik: / Naslednik: CR-V Razred: Velik športni terenec
Konkurenti: Mitsubishi Pajero, Hyundai Santa-fe, Toyota Rav-4
Modeli: Velik športni terenec Euro NCAP: /
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Zanesljivost
+ Udobna vožnja na utrjenih cestah
+ Zanesljivost na terenu
+ Prostornost
+ Zvočna izolacija
– Pomanjkanje dizelskega motorja
– Zavore
– Končna izdelava in materiali notranjosti
Bencinski motor:
2.0i 16V
Dizelski motor:
/

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • Na začetnih modelih se kažejo pogostejše težave z zadnjim diferencialom zaradi vdora vode. Težava se kaže v neprijetnem zvoku, ki prihaja izpod zadnjih koles med vožnjo. V kolikor je težava hitro opažena večje škode na diferencialu ne bo, saj bo potrebna zgolj pretesnitev, menjava odduška in menjava olja. V nasprotnem primeru pa je potrebna menjava zadnjega diferenciala.
  • Večje število lastnikov poroča o težavah z neenakomernim delovanjem motorja in prižiganjem opozorilne lučke za okvaro motorja. Za težavo so v nekaterih primerih krivi ožgana sedišča ventilov in ožgani izpušni ventili. Za odpravo težave je potrebno obnoviti glavo motorja.

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Pri vozilih izdelanih do konca leta 1999 prihaja do težav z ročnimi menjalniki zaradi katerih je izrazito težko prestaviti v vzvratno prestavo.
  • Pričakovana kratka življenska doba pnevmatik in zavornih elementov. Prednji zavorni diski se ob intenzivni uporabi pogosto zvijajo.

Honda CR-V problemi napake vpoklici okvare

Napake na karoseriji

  • Pri vozilih izdelanih do sredine leta 1999 prihaja do izrazitega piša vetra okrog vzvratnih ogledal. Težavo se reši z menjavo zgloba ogledala.
  • Pojav rje okrog blatnikov in vrat.
  • Pojav oksidacije barve.

Napake notranjosti

  • Pogost neprijeten ropot, ki prihaja izpod vratnih ključavnic. Pri vozilih izdelanih po letu 2000 je težava odpravljena.

Honda CR-V problemi napake vpoklici okvare

Napake elektronike

  • Pogosto  nedelovanje električnega pomika zadnjih stranskih stekel zaradi izgube električnega stika. Težavam so še posebej podvrženi zadnji modeli.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
06/08/2002
Vpoklic zaradi napake na sistemu vžiga vozila.
23/09/2002
Vpoklic zaradi napake pri montaži sedežev.
18/05/2012
Vpoklic zaradi napake na stikalu žarometov.
07/11/2001
16/09/2004
20/11/2012
Vpoklic zaradi možnega vodra vode v notranjost
07/11/2001
06/10/2006
Honda CR-V problemi napake vpoklici okvare

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.