Mercedes-Benz GLK (2008-2015)

Mercedes GLK zanesljivost, napake, težave, okvare

Mercedes-Benz je z markantno podobo in oglatimi linijami predstavil GLK, ki je zaslovel v filmski uspešnici Sex v mestu. Gre za enega bolj zanesljivih avtomobilov. Mi smo preučili, katere so tiste napake in okvare, s katerimi se srečujejo vozniki po vsem svetu in za vas pripravili analizo.

Leto izdelave: 2008- Prenova: 2013
Proizvajalec: Mercedes-Benz
Predhodnik: /
Naslednik: / Razred: športni terenec
Konkurenti: BMW X3, Volvo XC60, Audi Q5, VW Tiguan
Modeli: športni terenec Euro NCAP: ★★★★(2008)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ udobje
+ varnostni sistemi
+ odlični dizelski motorji
+ terenske zmogljivosti
+ zanesljivost
– šibka ponudba bencinskih motorjev
– visoka cena
Bencinski motor:
/
Dizelski motor:
GLK 220 CDI 4matic

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Težave z injektorji za vbrizg goriva pri modelih izdelanih med leti 2009 in 2011. Injektorji proizvajalca Delphi so bili slabo združljivi z motornim računalnikom. Največ težav pri modelih 220 CDI in 250 CDI. S servisno akcijo so vsem problematičnim vozilom na pooblaščenih servisih brezplačno zamenjali injektorje in motorni računalnik. Nekatera vozila obstanejo nevozna, pri drugih se prižge samo kontrolna lučka za motor.
 • Nekateri lastniki poročajo o napakah, povezanih z avtomatskim menjalnikom 7G tronic. Prihajalo je do izlitja olja iz menjalnika, kar je povzročilo popolno okvaro menjalnika.
 • Pri bencinskemu V6 motorju v modelu GLK 350, je prihajalo do prezgodnje obrabe pogonske verige motorja. Strošek je v primeru pretrganja zelo visok.
 • Pri vozilih izdelanih v letu 2009 in začetku leta 2010 lahko pride do netesnosti volanskega servo sistema kar lahko povzroči nenadno odpoved servo podpore.

Mercedes GLK zanesljivost, napake, težave, okvare

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Avtomatski menjalnik zahteva zamenjavo olja vsake 3 leta ali na 50.000 kilometrov. Ob slabem vzdrževanju lahko prihaja do okvar.
 • Pri dizelskih motorjih je prihajalo do puščanja goriva pri filtru goriva. Napako so odpravljali na servisu kot tihi vpoklic.
 • Relativno hitra obraba zavornih elementov.

Napake na karoseriji

 • Lastniki poročajo o madežih rje, ki se pojavljajo na platiščih. Rja je posledica rjavenja vijakov za pritrditev kolesa. Mercedes-Benz se kljub več opozorilom ni odločil za vpoklic.

Mercedes GLK zanesljivost, napake, težave, okvare

Napake notranjosti

 • Nekateri lastniki poročajo o škripajočih zvokih v notranjosti pri modelih pred prenovo.

Napake elektronike

 • Nekateri lastniki poročajo o napaki na sistemu električnega odpiranja prtljažnika. Težave so redke.
 • Napake pri povezovanju z napravami Bluetooth so zelo redke, vendar smo jih zaznali na forumih.
 • Nekateri lastniki poročajo o izpraznitvi akumulatorja ob redki uporabi avtomobila.

Vpoklici

Za ta model še ni podatkov o vpoklicih.
Mercedes GLK zanesljivost, napake, težave, okvare
Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autoexpress (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), RRSport (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija), Mercedes servis

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"