Mercedes-Benz E (2009-2016)

Mercedes-Benz E 2009 napake okvare težave vpoklici

Mercedes razred E je klasična poslovna limuzina. Udobje je na zelo visoki ravni, avtomobil ima tudi vrsto varnostnih in asistenčnih sistemov. V primerjavi s predhodnikom se izkaže kot zanesljivejša. Mi smo preučili, katere napake, okvare in vpoklici so tiste, s katerimi se srečujejo lastniki po vsem svetu. Priporočamo nakup modela po prenovi leta 2012. 

Leto izdelave: 2009-2016 Prenova: 2012
Proizvajalec: Mercedes-Benz
Predhodnik: razred E Naslednik: / Razred: višji srednji razred
Konkurenti: BMW 5, Audi A6, Volvo S80, Lexus GS
Modeli: limuzina, karavan, kupe, kabriolet Euro NCAP: ★★★★(2009)
 
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ udobje
+ odlični dizelski motorji
+ varnostne inovacije
+ zanesljivost v primerjavi s predhodnikom
+ opremljenost boljših modelov
– notranjost bi lahko ponudila več
– napake pri elektroniki
Bencinski motor:
E 500
Dizelski motor:
E 220 BlueTec
 

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • Težave z injektorji za vbrizg goriva pri modelih z dizelskimi motorji. Injektorji proizvajalca Delphi so bili slabo združljivi z motornim računalnikom. Največ težav pri modelih 220 CDI in 250 CDI. S servisno akcijo so vsem problematičnim vozilom na pooblaščenih servisih brezplačno zamenjali injektorje in motorni računalnik. Nekatera vozila obstanejo nevozna, pri drugih se prižge samo kontrolna lučka za motor.
  • Pri vozilih opremljenih z avtomatskimi menjalniki ropot in tresljaji med med vožnjo, največkrat indicirajo na začetek težav z menjalnikom, omenjene težave so po pričevanju lastnikov kar pogoste.
  • Pri bencinskih 200 CGI motorjih prihaja do zgodnje odpovedi verige odmične gredi.
  • Pri dizelskih 250CDI motorjih prihaja do težav s puščanjem hladilne tekočine pri hladilniku EGR ventila in pri vodnih črpalkah.

Mercedes-Benz E 2009 napake okvare težave vpoklici

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Avtomatski menjalnik zahteva zamenjavo olja vsake 3 leta ali na 50.000 kilometrov. Ob slabem vzdrževanju lahko prihaja do okvar.
  • Intenzivna obraba prednjih zavornih elementov.
  • Večje število lastnikov poroča o težavah z volanskimi letvami in odpovedmi zadnjih zračnih blazin pri karavanskih izvedenkah.

Napake na karoseriji

  • Lastniki poročajo o madežih rje, ki se pojavljajo na platiščih pri začetnih modelih. Rja je posledica rjavenja vijakov za pritrditev kolesa.

Mercedes-Benz E 2009 napake okvare težave vpoklici

Napake notranjosti

  • Nekateri lastniki poročajo o napakah, povezanih z delovanjem multimedijskega sistema, kar se odpravi z nadgradnjo sistema.

Napake elektronike

  • V kolikor se vozilo srečuje s pogostim prižiganjem različnih opozorilnih lučk, brez dejanskega vzroka oziroma napake na sistemu, potem je za to največkrat težava v izrabljenosti pomožnega akumulatorja. 

Mercedes-Benz E 2009 napake okvare težave vpoklici

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
7.1.2011
možnost puščanja goriva
1.1.2009
15.12.2011
24.10.2011
možnost otrditve volanskega obroča
1.11.2010
30.4.2011
22.1.2013
napaka na airbagu (samo kupe)
1.4.2012
30.6.2012
29.1.2013
možnost izklopa motorja
1.8.2011
31.12.2011
 
 
Foto: Arhiv proizvajalca
 

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autoexpress (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), RRSport (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija), Mercedes servis

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"