Peugeot 508 (2010 – 2018)

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Peugeot z modelom 508 nadaljuje serijo 407 in jo poskuša približati seriji 607.  Mi smo preučili, katere napake, težave in vpoklici so tisti, s katerimi se srečujejo vozniki po vsem svetu in za vas pripravili rezultate analize. 

Leto izdelave: 2010 – 2018 Prenova: 2014
Proizvajalec: Peugeot
Predhodnik: 407 in 607 Naslednik: 508 Razred: Srednji razred
Konkurenti: Volkswagen Passat, Renault Laguna, Ford Mondeo, Volvo S/V60, Hyundai I40
Modeli: Limuzina, karavan, povišan karavan Euro NCAP: ★★★★(2011)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Varnost
+ Izgled
+ Prostornost
+ Opremljenost
+ Udobje
+ Kakovost notranjosti
– Pomanjkanje odlagalnih površin
– Pomanjkanje sistemov aktivne varnosti
– Uporabnost prtljažnika pri limuzinski izvedenki
Bencinski motor:
1.6 THP
Dizelski motor:
1.6 HDi

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • Pri dizelskih izvedenkah se lastniki pritožujejo nad težavami z DPF filtri, ki se pri pogosti vožnji pod nizkimi obrati ne uspejo učinkovito regenerirati ter težavami z dvomasnimi vztrajniki.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Nekateri lastniki dizelskih motorjev poročajo o občutljivosti agregatov na slabšo kvaliteto goriva, kar se kaže kot cukanje in vklapljanje varnega načina delovanja motorja (izguba moči).
  • Pri vozilih z električno parkirno zavoro prihaja do slabšega delovanja v hladnem vremenu. Za odpravo težave je potrebna reprogramacija nadzornega računalnika.

Napake na karoseriji

  • Posamezni lastniki poročajo o težavah s pregorevanjem motorčkov prednjih brisalcev in o poškodabah prednjih brisalcev zaradi predolgega giba ročic, kar povzroči drsanje brisalcev ob karoserijo.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Napake notranjosti

  • O napakan in težavah notranjosti lastniki ne poročajo.

Napake elektronike

  • Pri nekaterih vozilih lastniki poročajo o glasnih prtljažnih ključavnicah.
  • Večje število vozil se srečuje s težavami pri delovanju navigacijskih sistemov. Težavo največkrat odpravi reprogramiranje.

Peugeot 508 - rabljen napake težave okvare vpoklici

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
07/10/2013
Vpoklic zaradi možne težave na vodu goriva pri motorju.
13/01/2012
24/05/2013

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  

Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Breakeryard (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija), Avtomagazin (Slovenija)
Avto magazin (Slovenia)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.