Alfa Romeo Giulia ( 2015 – danes)

Alfa Romeo Giulia napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Alfa Romeo Giulia je dolgo pričakovana naslednica modela 159 in nasploh dolgo pričakovana limuzina znamke Alfa Romeo. Kot značilno za vse Alfe je njena oblika in tehnika nezmotljivo čustvena in športna.  Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2015 – danes Prenova: 2019 in 2020
Proizvajalec: Alfa Romeo
Predhodnik: Alfa Romeo 159 Naslednik: / Razred: Srednji razred
Konkurenti: Mercedes-Benz C, Audi A4, Volvo S60, BMW 3,
Modeli: Limuzina Euro NCAP: ★★★★★ (2016)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Izgled
+ Vodljivost
+ Motorizacija
+ Lega
+ Cene rabljenih
+ Varnost
+ Splošna zanesljivost
– Prostornost
– Kvaliteta končne izdelave (predvsem notranjosti)
– Obračalni krog pri vozilih s štirikolesnim pogonom
– Visoka cena novih vozil
Bencinski motor:
2.0 MultiAir (147 kW)
Dizelski motor:
2.2 Multijet (132 kW)

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • S pogostimi težkimi okvarami se obravnavano vozilo zaenkrat ne sooča.

Alfa Romeo Giulia napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Obraba pnevmatik. Večje število lastnikov poroča o intenzivni obrabo prednjih pnevmatik. Težavo do neke mere odpravi prenastavitev podvozja- 3D optika podvozja.
 • Hladilnik motorja. Pri začetnih modelih prihaja do težav s puščanjem hladilnikov motorja. Težavo se največkrat odpravi še v času garancije.

Napake na karoseriji

 • Pokrovček tanka za goriva. Večje število primerov ko pride do zvijanaja in štrlenja pokrovčka za gorivo. Zamenjava je problematična zaradi težavnega niansiranja barve.
 • Slaba poravnava linij na karoseriji. Pri začetnih modelih posamezni lastniki opažajo površno montažo vrat in pokrovov (neenakomerne linije ). Zadevo se odpravi s prenastavitvijo panelov.

Alfa Romeo Giulia napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake notranjosti

 • Zaščitno steklo enkrana multimedijske enote. Posamezni primeri poškodb in razpok na steklu multimedijske enote. Težavo se odpravi z menjavo zgolj stekla.
Alfa Romeo Giulia napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake elektronike

 • Multimedijska enota. Pogoste težave z multimedijsko enoto kar se kaže kot črn ekran, neodzivnost, samodejno resetiranje, nedelovanje GPS in Bluetooth povezave... V večini primerov težavo reši reprogramiranje.
 • Parkirni senzorji. Posamezne težave z neustreznim delovanjem parkirnih senzorjev.
 • Opozorilne lučke. Večje število težav z elektorniko vozila kar se kaže kot prižiganje različnih opozorilnih lučk brez dejanskega okvare na predmetnem delu vozila.
 • Parkirna zavora. Nakateri lastniki poročajo o težavah z nepravilnim delovanjem ročne zavore.
 • Akumulator. Vse več lastnikov poroča o zgodnjih odpovedih akumulatorjev, kar se kaže tudi preko nedelovanja posameznih sistemov npr. Start&stop, prižiganje opozorilnih lučk…. Težavo največkrat odpravi reprogramiranje, ki poskrbi za bolj varčno rabo električne energije in posledično manjši stres za akumulatorje. Težave povezane z akumulatorji so pogostejše pri izvedenki Quadrifoglio.
 • Motorna elektronika. Večje število težav z motorno elektroniko pri začetnih modelih Quadrifoglio. Težave se kažejo kot težave s senzoriko, težave z elektronskim plinom, pogosto prižiganje lučke za okvaro motorja, pogosto vklopljen varnostni način.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
27/09/2019
Vpoklic zaradi težav s prikazom količine goriva.
23/07/2019
Vpoklic zaradi težav s sistemom radarskega tempomata.
20/12/2019
Vpoklic zaradi možnosti puščanja goriva.
12/03/2018
Vpoklic zaradi težav na hidravličnem sistemu zavor in sklopke.
17/01/2020
Vpoklic zaradi napake na sedežnem mehanizmu.

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  

Alfa Romeo Giulia napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Viri: Lastna raziskava, Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija),

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.