Renault Twingo (2014 – danes)

Renault Twingo napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

 

Leto izdelave: 2014 – danes Prenova: 2019
Proizvajalec: Renault
Predhodnik: Twingo Naslednik: / Razred: Mestni avtomobil
Konkurenti: Volkswagen Up!, Škoda Citigo, Citroën C1, Smart Forfour, Kia Picanto, Hyundai i10,
Modeli: 5 vratna kombilimuzina Euro NCAP: ★★★★ (2014)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Obračalni krog-okretnost
+ Prostornost
+ Izgled
+ Praktičnost
+ Počutje v kabini
– Občutljivost na bočni veter
– Topel prtljažni prostor (zaradi motorja)
– Dostopnost do prtljažnika
– Lega za volanom
– Zvočna izolacija
Bencinski motor:
0.9 TCe
Dizelski motor:
/

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Turbopolnilnik. Pri začetnih izvedenkah z bencinskim 0.9 TCe je prišlo do posameznih primerov odpovedi turbopolnilnika pred prevoženimi 50.000 km. Odprava okvare je urejena znotraj garancijskega popravila. Generalno je število predmetnih okvar zelo majhno.

Renault Twingo napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Glasno podvozje. Večje število lastnikov se pritožuje nad glasnim podvozjem, ki pa ni nujno posledica dejanske obrabe elementov.
 • Blažilci in vzmeti. Pogoste zgodnje odpovedi blažilcev in zlomi vzmeti. Težava se kaže kot klikajoč zvok med vožnjo, puščanje olja iz blažilcev in topi udarci med vožnjo.

Napake na karoseriji

 • Vdor vode v notranjostprtljažna vrata. Posamezni lastniki poročajo o slabem tesnenju prtljažnih vrat in posledično vdoru vode. Za težavo je največkrat kriva deformacija tesnil.
 • Zapah prednjega pokrova. Začetni modeli so se srečevali s težavami okrog pomanjkljivega zaklepa prednjega pokrova. Težava se je reševala v okviru vpoklica.

Renault Twingo napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake notranjosti

 • Manjalna ročica. Večje število lastnikov poroča o snemanju menjalne ročke iz svojega sedišča, pogosteje se predmetna nevšečnost dogaja v zimskem času.

Napake elektronike

 • Radijski sprejemnik/multimedijska enota. Pri začetnih modelih prihaja do pogostih težav z radijskimi sprejemniki, ki se pogosto samodejno izključijo. Težavo reši reprogramiranje oziroma zamenjava enote.
 • Sistem ESP. Večje število lastnikov poroča o težavah z ESP sistemom. Težavo največkrat reši reprogramiranje. 
 • Akumulator. Po poročanju lastnikov imajo originalni akumulatorji zelo kratko življensko dobo saj jih je potrebno največkrat zamenjati pred dopolnjenimi 4 leti.
 • R-Link multimedijski vmesnik. Multimedisjki vmesnik R-link se srečuje z mnogo ‘hrošči’, ki se kažejo kot črn ekran, neodzivnost, počasnost. Težavo največkrat reši reprogramiranje. V slabšem primeru pa zgolj menjava.
 • Žarometi in luči. Večje število lastnikov poroča o težavah z nepravilnim delovanjem žarometov in luči, ki se kaže kot nezmožnost preklopa med dolgo in kratko lučjo, dnevno in kratko lučjo… Težavo največkrat reši reprogramiranje in ali menjava stikal za luči.

Renault Twingo napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
28/11/2017
Vpoklic zaradi težave z vpetjem prednjih koles.
09/05/2017
Vpoklic zaradi težave z vpetjem zadnjega usmernika zraka in prednjega pokrova ‘motorja’.
09/05/2017
Vpoklic zaradi težave z vpetjem zadnjega usmernika zraka.
26/03/2015
Vpoklic zaradi težave z varnostnimi pasovi.
10/03/2015
Vpoklic zaradi težave z varnostnimi pasovi.
23/06/2015
Vpoklic zaradi napake na podvozju.

Foto: Arhiv proizvajalca

Renault Twingo napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  

Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), CarBuyer (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.