Renault Kadjar (2015 – danes)

Renault Kadjar napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Renault Kadjar plod skupnega sodelovanja Renaulta in Nissana, s katerim je Renault razširil svojo ponudbo športnih terencev. Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2015 – danes Prenova: 2018
Proizvajalec: Renault
Predhodnik: / Naslednik: / Razred: Športni terenec
Konkurenti: Nissan X-Trail, Nissan Qashqai, Ford Kuga, Kia Sportage, Hyundai Tuscon, Volvo XC60,
Modeli: Športni terenec Euro NCAP: ★★★★★ (2015)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Prostornost
+ Praktičnost
+ Udobje
+ Oblika
+ Na voljo z vsekolesnim pogonom
– Materiali v notranjosti
– Vodljivost
– Zastarela notranjost (oblika)
– CVT menjalniki
– Pomanjkanje najnovejših varnostnih sistemov
Bencinski motor:
1.3 TCe
Dizelski motor:
1.6 dCI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Velika poraba olja. Pri bencinskih 1.2 TCe motorjih bodite pozorni na visoko porabo olja, ki lahko nakazuje na prekomerno obrabo notranjih elementov motorja in posledično uničenje motorja. Težava je pri Kadjarju sicer redka a vseeno bodite nanjo pozorni. Težava se ponavadi pokaže pred prevoženimi 50.000 km, ko je vozilo načeloma še v garanciji.
 • Injektorji. Pri dizelskih 1.5 dCi motorjih prihaja do zgodnjih odpovedi injektorjev. Težava se pojavlja v omejenem obsegu a vseeno bodite nanjo pozorni.
 • Turbopolnilnik. Pri 1.5 in 1.6 dCi dizelskih motorjih prihaja do težav z zgodnjimi odpovedmi turbopolnilnikov.  Odpovedi so na nivoju težav s turbopolnilniki pri ostalih znamkah vozil.
  Renault Kadjar napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Puščanje olja. Pri 1.2 TCe bencinskih motorjih lastniki poročajo nad puščanja olja pri tesnilu pokrova verige odmičnih grdi.
 • Problem z odzračevanjem posode za gorivo. Več lastnikov poroča o pojavu podtlaka v posodi za gorivo, kar se opazi pri odpiranju pokrova posode. Za odpravo težave je potrebno pregledati in sprostiti vod za odzračevanje posode za gorivo saj imamo lahko v nasprotnem primeru težave z dostavo goriva do motorja.
 • Obraba prednjih pnevmatik. Pri pretežno dizelskih izvedenkah več lastnikov poroča o zgodnji obrabi prednjih pnevmatik. Težavo reši izvedba optike podvozja.
 • EDC dvosklopčni menjalnik. Pri vozilih z večjim stevilom prevoženih kilometrov oz pri vozilih voženih pretežno po mestih prihaja do težav pri prestavljanju  (počasno prestavljanje, drsenje sklopk, obotavljajotče prestavljanje,…). Težavo največkrat reši kombinacija reprogramiranja elektronike menjalnika in menjave posameznih izrabljenih sklopov (lamele, aktuatorji).
 • Prednji kolesni ležaji. Večje število lastnikov z 1.6 dCi dizelskimi motorji poroča o zgodnji odpovedi prednjih kolesnih ležajev.

Renault Kadjar napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake na karoseriji

 • Piš vetra. Pogosto pritoževanje lastnikov nad glasnim pišem vetra okrog prednjih vrat in strešnega okna. težavo največkrat odpravi prenastavitev vrat in strešnega okna.
 • Vlaga v žarometih. Pogost pojav vlage v žarometih, v nekaterih primerih zaradi slabega tesnenja, kar se reši v okviru garancije.
 • Obloge na LED žarometih. Več lastnikov se pritožuje nad tvorjenjem belih oblog na notranji strani LED žarometov, ki posledično ovirajo oziroma zmanjšujejo svetilnost žarometom.

Napake notranjosti

 • Manšeta prestavne ročice. Več lastnikov se pritožuje nad slabo kakovostjo manšete prestavne ročice, ki začne zgodaj razpadati.
 • Črički v notranjosti. Pogost pojav čričkov v vratnih panelih in armaturni plošči.

Renault Kadjar napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake elektronike

 • Start&stop sistem. Pogosto nekonsistentno delovanje Start&Stop sistema je največkrat posledica slabega akumulatorja. V posameznih primerih pa težavo odpravi tudi reprogramiranje funkcije.
 • Sistem za samodejno zaviranje. Lastniki poročajo o pogostem pojavu opozorila o okvari sistema za samodejno zaviranje. Opozorilo največkrat izgine, ko se vozilo ponovno zažene. V večini primerov se težavo odpravi z reprogramiranjem funkcije, v posameznih, redkih primerih pa opozorilo dejansko nakazuje na težavo s prednjim radarjem,
 • R-Link 2 multimedijski sistem. Praktično vsi lastniki poročajo o težavah z delovanjem R-Link multimedijskega sistema. Težave se kažejo kot: samodejno ugašanje, neodzivnost, črn zaslon, nezmožnost vzpostaviteve Bluetooth povezave, samodejna nastavitev glasnosti….. V veliko primerih težavo reši reprogramiranje, v posameznih primerih je potrebno menjati celo enoto, kar se največkrat naredi v okviru garancijskega popravila.
 • Alarm. Več lastnikov se pritožuje nad naključnim prižiganje alarmenga sistema vozila.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
19/04/2016
Vpoklic zaradi napake na sistemu zračnih blazin.
26/08/2020
Vpoklic zaradi napake na varnostni otroški ključavnici.
26/04/2016
Vpoklic zaradi napake na pritrdiščih varnostnih pasov.
08/01/2016
Vpoklic zaradi napake težav z vakumsko črpalko.
01/09/2017
Vpoklic zaradi napake na sistemu zračnih blazin
21/07/2020
Vpoklic zaradi napake na sistemu nadzora izpustov NOx.

Renault Kadjar napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  

Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), CarBuyer (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.