Renault Zoé (2013 – danes)

Renault-Zoe-napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Renault Zoé združuje tehniko in uporabnost priljubljenega Clia 4 generacije ter elektrificiran pogon.  Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2013 – 2019 Prenova: 2015, 2016 in 2018
Proizvajalec: Renault
Predhodnik: / Naslednik: / Razred: Mestni avtomobil
Konkurenti: Nissan Leaf, BMW i3,
Modeli: 5 vratna kombilimuzina, Euro NCAP: ★★★★★ (2013)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Poraba
+ Ergonomija
+ Prostornost
+ Avtonomija
+ Uporabnost
– Materiali
– Avtonomija začetnih modelov
Električni motor:
R90 Z.E.40

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • Pri začetnih vozilih je prihajalo do težav z enoto, ki skrbi za polnjenje baterij. Za odprave težave je potrebno menjati omenjen sklop.
  • V posameznih primerih je bilo potrebno zaradi težav na sklopu baterij le te zamenjati, kar načeloma ne sme biti problem saj je Renaultov poslovni model zastavljen tako, da je lastnik baterije Renault vi pa zanjo plačujete mesečno denarno nadomestilo.

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Lastniki poročajo, da se soočajo s težavami s polnjenjem vozil na domačih vtičnicah, saj je krmila elektronika, ki skrbi za polnjenje zelo občutljiva na nestabilnosti v električnem omrežju, kar pomeni da se v posameznih primerih dogodi, da se polnjenje zaradi nestabilnosti v domačem omrežju prekine.

Renault-Zoe-napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake na karoseriji

  • Hitro bledenje oziroma luščenje barve modrega Renault znaka na pokrovu motorja in prtljažnika.
  • Posamezni lastniki poročajo o vdoru vode v notranjost pri sopotnikovih nogah. Razlog so zamašeni odtočni kanali okrog vetrobranskega stekla, zato poskrbite za redno čiščenje le teh.

Napake notranjosti

  • Večje število čičkov v notranjosti.

Renault-Zoe-napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenegaNapake elektronike

  • Začetni modeli se soočajo s problematičnim delovanjem R-link sistema(nedelovanje, počasno delovanje). Težavo se največkrat odpravi z reprogramiranjem, v posameznih primerih pa je potrebna menjava celotnega sistema.
  • V manjšem obsegu se pojavljajo težave s TCU enoto, ki skrbi za povezavo med pametnim telefonom in vozilom. Težavo načeloma reši reprogramiranje. 

Renault-Zoe-napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
01/03/2016
Vpoklic zaradi napake na zavornem sistemu.
 /
 /
01/09/2017 in 04/06/2018
Vpoklic zaradi težav z vklopom parkirne zavore pri vklopu programa P na menjalni ročki.
/
/
05/02/2018
Vpoklic zaradi težav z pedalom za plin.
/
/
20/03/2018
Vpoklic zaradi težav prednjim kolesnim pestom.
/
/

Renault-Zoe-napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenegaFoto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), CarBuyer (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.