Popravilo poškodovanega vozila

Iskanje popravila vozila je lahko zamudno, mukotrpno in neprijetno opravilo. Nikoli z zagotovostjo ne vemo ali smo dobili pošteno oceno za popravilo, ali si je delavnica »rezervirala« nekaj odstotkov za krizne čase. Vozilo je zamudno voziti k oddaljeni delavnici, povrh vsega pa ne vemo natančno kakšno storitev bomo prejeli.

karambol

Veliko voznikov, pa se je zagotovo že znašlo v zagati, kaj storiti ko imamo poškodovano vozilo. Predvsem zadnje čase, ko se nad našo malo kokoš vsebolj pogosto zgrinjajo temni oblaki, ne vemo točno kdaj nam lahko vozilo ogrozi toča ali kakšna druga vremenska ujma. No, tudi prometni znaki in visoki robniki lahko vsake toliko časa povzročijo kakšno neljubo poškodbo na našem vozilu.

Z AvtoNasveti smo se odločili raziskati kakšna je ponudba kakovostnih, hitrih in zanesljivih popravil v naši državi, upoštevali pa smo en dejavnik; to je enostavnost.

Oceni Škodo – inovativna rešitev za popravilo

Vsi imamo natrpane urnike, polne in zaposlene dneve ter vse premalo časa, da bi ga puščali na cesti z iskanjem ugodnih ponudnikov storitev. Zato smo se odločili raziskati kakšno ponudbo prinaša slovenski prostor na področju primerjave cen posameznih servisov, ki nam poškodbe na avtomobilu odpravijo.

Portal OceniSkodo.si, pomaga odgovarjati na točno takšna, prej opisana, vprašanja. Oziroma povedano drugače, portal, ki razrešuje točno takšne dileme in tegobe. OceniSkodo.si je portal, kjer lahko vozilo popravilo dobesedno kar iz udobja vašega domačega naslonjača. Sistem deluje po načelu zagotavljanja najugodnejšega ponudnika za popravilo vašega poškodovanega vozila. Z najugodnješim ne govorimo zgolj o ceni (čeprav se te lahko konkretno razlikujejo), temveč tudi o dodatni ponudbi, ki sodi zraven popravila – odvoz vozila, nadomestno vozilo, hitrost sprejma vozila na popravilo, kakovost popravila in seveda nenazadnje cena.

oceni-skodo

Sistem deluje po načelu primerjave ponudb, ki vam jih oddajo posamezne delavnice, s tem, da one ne vedo oz poznajo ponudb ostalih delavnic. Tako so cene in njihova ustrežljivost tudi realen odraz želje po novi stranki. V kolikor je vaša poškodba za njih »premajhna« in se z njo nimajo »namena ukvarjati«, boste to hitro ugotovili s primerjanjem ponudb z ostalimi delavnicami.

V kolikor pa idejo predstavimo povsem na začetku; ideja je plod domišljije dveh fantov, ki sta tudi sama imela problem poškodovanih vozil in nista želela izgubljati dragocenega časa z iskanjem popravila. Kmalu se je porodila ideja, da bi lahko delavnice same pokazale interes za popravilo. Rodil se je portal OceniSkodo.si. Namen portala je, kot sta nam razložila idejna kreatorja, ponudba dodatnega dela delvnicam in hitro, kakovostno in ugodno iskanje popravil za tiste, ki popravilo potrebujejo.

Poškodbo vozila enostavno fotografirate, naložite na stran OceniSkodo.si, oni pa vam uredijo do pet ponudb za popravilo vozila. Ko ponudbe prejmete ne veste od katere delavnice točno ste ponudbo prejeli, razkrita pa vam je širša lokacija delavnice (na primer pošta v kateri se delavnica nahaja). Bistvo in pomen tičita v jedru samih ponudb. Ko najdete sebi najbolj primerno ponudbo jo izberete in potrdite. Na vaš elektronski naslov se vam izpišejo podatki, nato pa zgolj še kontaktirate izbrano delavnico. Vse plačilne pogoje, plačevanje preko zavarovalniške police ali kakršnokoli drugo možnost želite, se dogovarjate direktno z delavnico.

Ideja je vsakakor zanimiva in dobrodošla pridobitev h kakovosti ponudbe na avtomobilistične industrije, kako pa bo posameznik zadovoljen s samo storitvijo, bo moral preceniti sam. Mi smo bili. Pa previdno na cesti.

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"