Peugeot 3008 (2017 – danes)

Peugeot 3008 napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Peugeot 3008 je v drugi generaciji zasnovan bolj kot mestni terenec oziroma križanec in nič več kot enoprostorec v prvi generacije. Kljub temu pa je pri kupcih še bolj priljubljen. Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2017-danes Prenova: 2021
Proizvajalec: Peugeot
Predhodnik: 3008 Naslednik: / Razred: športni terenec
Konkurenti: Opel Grandland X, Citroën C5 Aircross, Renault Kadjar, Kia Sportage, Hyundai 
Modeli: športni terenec oz. križanec Euro NCAP: ★★★★(2016)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Izgled
+ Serijska oprema
+ Samodejni menjalniki
+ Samosvoja notranjost
+ Lega na cesti
+ Udobje
+ Kvaliteta izdelave notranjosti
– Upravljanje funkcij preko zaslona na dotik
– Preglednost nazaj
Bencinski motor:
1.6 Puretech
Dizelski motor:
2.0 BlueHDI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • 1.2 Puretech bencinski motor. Pri posameznih začetnih izvedenkah vozil opremljenih z 1.2 Puretech motorji je lahko prišlo do uničenja motorja zaradi zloma/poškodb vžigalne svečke, delci vžigalne svečke so namreč padli v valj motorja in povzročili nepopravljivo škodo. Težave so se največkrat pojavile po zelo malo prevoženih kilometrih, zato je bila zamenjava motorja izvedena znotraj garancijskega popravila.
 • 1.2 Puretech bencinski motor. V zadnjem času vse več lastnikov poroča o težavah s pretirano porabo olja kar je največkrat posledica pretiranega nabiranja saj v sesalnem kolektorju in v glavi motorja. Na začetke težave opozarja neenakomeren tek motorja tudi nenadna izguba moči motorja. V začetni fazi je možno težave odpraviti zgolj z čiščenjem saj, v kolikor pa je poraba olja že izrazito povišana pa je potrebno menjati motor.
 •  Zobati jermen pri 1.2 Puretech in 1.5 BlueHDI motorjih. Pri omenjenih motorjih, starejših serij prihaja do sicer redkih težav s krhkimi zobatimi jermeni, katerih odpoved lahko povzroči popolno odpoved motorja. Bodite pozorni na morebitni pojav prižiga opozorilne lučke za nizek tlak olja in glasen tek zobatega jermena, saj omenjeni dve težavi nakazujeta na začetek težav z jermenom.

Peugeot 3008 napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Zračnost in posledično hrup na podvozju. Več lastnikov poroča o obrabi nosilcev stabilizatorja, volanskih končnikov in vpetij zadnjih blažilcev kar se sliši kot bolj ali manj zamolkel hrup med vožnjo po slabših cestah.
 • Avtomatski 8 stopenjski menjalnik EAT 8. Pojav težav pri prestavljanju med 2 in 3 prestavo, težava je najbolj občutna pri prestavljanju navzdol (cukanje).
 • Avtomatski 6 stopenjski menjalnik EAT 6. Več lastnikov poroča o drsečem spelevanju in prestavljanju, ko je vozilo in menjalnik hladen. Težava se odpravi čez nekaj kilometrov vožnje.
 • Ročni 6 stopenjski menjalnik. Več lastnikov vozil opremljenih z 2.0 HDI dizelskimi motorji in ročnimi 6 stopenjskimi menjalniki se srečuje s samodejnim ‘metanjem’ menjalnika iz prve prestave. Težavo največkrat odpravi prenastavitev povezav med menjalniško ročko in menjalnikom.

Napake na karoseriji

 • Vibriranje pokrova motorja. Več lastnikov se pritožuje nad vibriranjem in rahlim zvijanje pokrova motorja pri vožnji nad 110 km/h in v primeru močnega bočnega vetra. Težavo se načeloma popolnoma odpravi s prenastavitvijo vpetja in gumijastih čepov.
 • Prtljažna vrata. Več lastnikov poroča o okvarah ključavnice prtljažnih vrat. Težavo odpravi zgolj menjava.
 • Okvare LED dnevnih luči. Posamezni lastniki potočajo o okvarah dnevnih LED luči.

Napake notranjosti

 • Črički. Pogost pojav čričkov v armaturni plošči in vratnih panelih.
 • Slabo pritrjeni deli notranjosti. Več lastnikov se pritožuje nad slabo pritrjenimi deli armaturne plošče in vratnih panelov. (okrasne letvice, deli vratnega panela).

Peugeot 3008 napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake elektronike

 • Multimedijski vmesnik. Več lastnikov poroča o težavh z neodzivnostjo multimedijskega vmesnika (brez signala GPS, Bluetooth povezava se ne vzpostavi, neodziven ekran, črn ekran, samodejni ponovni zagon, neodzivnost na spremembe nastavitev). Težavo največrkat reši reprogramiranje.
 • Zaganjač. Pri začetnih modelih se poajvljajo težave z zaganjačem, kjer lahko pride do kratkega stika. Težava se odpravi v okviru garancije.
 • Start&Stop. Več lastnikov poroča o nedelovanju Start&stop sistemov . Težavo v nekaterih primerih reši reprogramiranje, v drugih pa zgolj menjava akumulatorja vozila.
 • Centralno zaklepanje. Več lastnikov poroča o občasno nezanesljivem delovanju centralnega zaklepanja.

Peugeot 3008 napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
15/12/2017
Vppoklic zaradi težav z ustreznostjo motornih komponent.
6/7/2017
Vpoklic zaradi težav z zaganjačem motorja.
17/7/2018
Vpoklic zaradi težav s hlajenjem motorja.
29/12/2017
Vpoklic zaradi možnega puščanja goriva.
19/2/2018
Vpoklic zaradi možnega puščanja goriva.
10/10/2017
Vpoklic zaradi možne poškodbe električne napeljave okrog zaganjača motorja.
18/10/2019
Vpoklic zaradi težav z motorno elektroniko.
29/3/2018
Vpoklic zaradi napake pri montaži originalne vlečne kljuke.
19/7/2018
Vpoklic zaradi napake pri montaži oljnega čepa.
26/4/2019
Vpoklic zaradi napake na izpušnem sistemu, ki bi lahko povzročila poškodbe DPF filtra.
19/8/2020
Vpoklic zaradi težav s sistemom za dovajanje AdBlue tekočine.
25/2/2020
Vpoklic zaradi težav s kakovostjo vpenjalnih vijakov zadnjega vzmetenja.

Peugeot 3008 napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  

Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija),Avto magazin (Slovenia)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.