Peugeot 1007 (2004 – 2009)

Peugeot 1007 pregled napak, težav, okvar in vpoklicev

Peugeot 1007 je avtomobil, ki ima svoje zagovornike, ki so nad njem popolnoma navdušeni in tiste, ki ga ne bi imeli nikoli. Kljub temu se izkaže kot zanesljiv sopotnik in pri AvtoNasvetih smo preučili napake, težave in vpoklice, ki jih je ta avtomobil imel na svoji poti.

Leto izdelave: 2004 – 2009 Prenova: /
Proizvajalec: Peugeot
Predhodnik: / Naslednik: / Razred: Mestni avtomobil
Konkurenti: Renault Modus ,
Modeli: 3 vratni enoprostorec Euro NCAP: ★★★★(2005)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Opremljenost
+ Prostornost
+ Uporabnost
+ Varnost
– Anemični motorji
– Počasni avtomatski menjalniki
– Trše podvozje
– Počasno zapiranje stranski vrat
– Poraba goriva
Bencinski motor:
1.6 16V
Dizelski motor:
1.6 HDI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • S težjimi okvarami se omenjeno vozilo ne srečuje.

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Pri vozilih z avtomatskim robotiziranim menjalnikom lahko prihaja do občasnih obotavljanj med pestavljanjem v in iz prve prestave. Težavo se največkrat odpravi z reprogramiranjem.
  • Pri dizelskih 1.6 HDI motorjih se lahko med kontrolo olja odlomi plastičen konec palčke za prikaz nivoja olja, v kolikor pade odlomljen košček v motor je potrebno odpreti oljni karter in odstraniti delce, v nasprotnem primeru lahko ogrozijo delovanje motorja.
  • Na 1.4 HDI dizelskih motorjih prihaja do preparenja tesnilke pod injektorjem, kar lahko nakazuje puščanje goriva in eventuelen črn dim med delovanjem.
  • Pri 1.4 HDI dizelskih motorjih glasen cvileč zvok med delovanjem opozarja na odpovedovanje napenjalca zobatega jermena. Ob menjavi napenjalca in jermena se priporoča tudi menjavo vodne črpalke.

Peugeot 1007 pregled napak, težav, okvar in vpoklicev

Napake na karoseriji

  • O pogostejših napakah na karoseriji lastniki ne poročajo.

Napake notranjosti

  • Na vozilih izdelanih do konca leta 2005 lahko prihaja do deformacij robu armaturne plošče pod vetrobranskim steklom.
  • Slabo pritrjene barvne obrobe okrog šob za izpihovanje zraka.
  • Pogosto nadležno tresenje vzvratnega ogledala.

Peugeot 1007 pregled napak, težav, okvar in vpoklicev

Napake elektronike

  • Pogosteješe težave z nepravilnim delovanjem električnih vrat. Težava je pogostejša v hladnejšem vremenu. Odpravo napake se v večini primerov odpravi s čiščenjem vodil, kontakotv in reprogramiranjem enote, ki nadzira krmiljenje vrat.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
14/12/2005
Vpoklic zaradi možne slabe zategnitve vijakov podvozja med procesom izdelave.
05/09/2005
25/10/2005

Peugeot 1007 pregled napak, težav, okvar in vpoklicev

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija), Avto magazin (Slovenia)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.