Mercedes-Benz CLS (2005-2011)

Mercedes-Benz CLS pregled napak težav okvar vpoklicev rabljen avto

CLS je prvi štirivratni kupe, ki je sprožil pravo revolucijo. Zasnovan je na osnovi prenovljenega razreda E, s katerim si deli tudi večino tehnike. Mi smo preučili, katere napake, okvare in vpoklici so tiste, s katerimi se srečujejo lastniki po vsem svetu.

Leto izdelave: 2005-2011 Prenova: 2009
Proizvajalec: Mercedes-Benz
Predhodnik: / Naslednik: razred CLS 2012 Razred: višji srednji razred
Konkurenti: BMW serije 6 grand coupe, Audi A7, Passat CC,
Modeli: 4 vratni kupe Euro NCAP: ★★★★(2009)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ privlačna oblika kljubuje času
+ zanesljivi dizelski motorji
+ ohranjanje vrednosti
+ trpežni materiali v notranjosti
+ udobna vožnja
+ opremljenost boljših modelov
– modeli z zračnim vzmetenjem imajo visoke stroške vzdrževanja
– zavorni sistem SBC do leta 2006
Bencinski motor:
CLS 63 AMG
Dizelski motor:
CLS 320 CDI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • Pri bencinskemu V6 motorju, v modelu CLS 350, je pri nekaterih modelih prihajalo do prezgodnje obrabe pogonske verige motorja. Strošek je v primeru pretrganja zelo visok.
  • Pri vozilih z višjim številom kilometrov (200.000 in več) je najpogostejša okvara zračnega vzmetenja. Blazine na posameznih kolesih je potrebno zamenjati. Strošek je izjemno visok (preko 1.200 eur na posamezno vzmet). Vsi modeli niso opremljeni z zračnim vzmetenjem AIRMATIC.
  • Napaka na avtomatskem menjalniku. Menjalnik prične neprimerno prestavljati. Napake so pogostejše pri modelih s slabim vzdrževanjem. Nujna menjava olja v menjalniku na 60.000 km.
  • Pri CDI dizelskih motorjih prihaja do okvare visokotlačne črpalke za gorivo. Napaka je povezana z višjim številom kilometrov (nad 200.000).
  • Zavorni sistem SBC. Veliko napak so odpravili z vpoklici. Vendar imajo vozila, ki niso bila servisirana na pooblaščenih servisih, še vedno težave. Zamenjava pomembnih delov sistema SBC vas bo stala tudi nekaj tisoč evrov. Napaka je prisotna do modelnega leta 2007 (letniki 2006).

Mercedes-Benz CLS pregled napak težav okvar vpoklicev rabljen avto

Druge napake in pomanjkljivosti

  • Pri dizelskih motorjih CDI je možnost puščanja goriva pri filtru za gorivo. Napake so pogosto odpravili na servisu.
  • pri vseh modelih prihaja do pokanja tipk za centralno zaklepanje na ključu.

Napake na karoseriji

  • O napakah na karoseriji lastniki ne poročajo.

Mercedes-Benz CLS pregled napak težav okvar vpoklicev rabljen avto

Napake notranjosti

  • O napakah notranjosti lastniki ne poročajo.

Napake elektronike

  • Sistem za zagon motorja brez ključa. Napaka se pogosto pojavlja na kljukah vozila. Potrebna zamenjava okvarjene kljuke – visoki stroški zamenjave.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok vpoklica
Začetek proizvodnje
Konec proizvodnje
10.11.2008
Zasilni izklop motorja
1.1.2004
8.10.2008
17.11.2008
Možnost izgube moči motorja
1.1.2006
31.12.2007
16.1.2012
Možnost izlitja goriva
1.1.2009
15.12.2011
Mercedes-Benz CLS pregled napak težav okvar vpoklicev rabljen avto
Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autoexpress (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), RRSport (Velika Britanija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"