Kia Sorento (2002-2009)

Kia Sorento, pregled napak, težav in okvar

S postavitvijo Sorenta prve generacije na trg, se je za Kio začela nova doba v avtomobilski industriji. Pod okriljem matičnega Hyundaija, je bil Sorento prvi velik korak v svetlo prihodnost Kie, ki se je v tistem času reševala iz rdečih številk. Velik Kiin SUV je zelo robusten avtomobil, ki se po zaslugi dobrega 4×4 pogona z reduktorjem odlično znajde tudi na bolj zahtevnih terenih in se, kljub svoji salonski obliki, z lahkoto primerja tudi s pravimi terenci. Odlikujejo ga, za tisti čas sodobna oblika, prostorna notranjost in vsestranska uporabnost, kajti zelo dobro se znajde tudi na avtocestah. Dizelski motor zagotavlja veliko vlečno moč, kar naredi avtomobil idealen za vleko prikolic vse do mase treh ton.

Leto izdelave: 2002-2009 Prenova: 2006
Proizvajalec: Kia
Predhodnik: / Naslednik: Kia Sorento (2010-) Razred: Športni terenec
Konkurenti: Toyota Rav4, Land Rover Freelander, Hyundai SantaFe, Nissan X-trail
Modeli: 5 vratni SUV Euro NCAP: ★★★★(2003)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Robustnost na terenu
+ Oblika
+ Prostorna notranjost
+ Močan motor
+ Dobra opremljenost
– Nepovratnost volana
– Udobje vožnje na zadnji klopi
– Siva notranjost
Bencinski motor:
/
Dizelski motor:
2.5 CRDi VGT (125kW) EX

 

 Kia Sorento, pregled napak, težav in okvar

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

  • O težjih okvarah ni govora.

 Druge napake in pomanjkljivosti

  • Sorento je naredil velik napredek v kakovosti izdelave in tehnične zanesljivosti v primerjavi s Kiinimi modeli pred letom 2002. Tako pričajo tudi dejstva, da ni zabeleženih  tehničnih težav z omenjenim modelom.  Pri posameznih primerih so se pojavile manjše tehnične težave, ki so bile vse odpravljene pod garancijo.

Napake na karoseriji

  • Pri modelih, ki so bili voženi po terenu,  je potrebno biti pozoren na morebitne poškodbe karoserije, kar s časoma lahko privede do rjavenja karoserije.
  • Pri EX opremi vozil so pragovi in blatniki dodatno zaščiteni z plastičnimi oblogami. Sčasoma pod njimi lahko pride do rjavenja, zaradi nezmožnosti čiščenja površin pod njimi.
  • Pokrov motorja je zaradi oblike močno izpostavljen poškodbam nečistoč iz ceste, kar dolgoročno pomeni večjo obrabljenost laka in posledično tudi rjo na površini.
Kia Sorento, pregled napak, težav in okvar

 Napake notranjosti

  • Notranjost Sorenta je izdelana iz ne najbolj kakovostnih, a trpežnih materialov, ki se zlahka očistijo.

 Napake elektronike

  • Ni poročil o napakah elektronike.

Kia Sorento, pregled napak, težav in okvar

Vpoklici

Datum vpoklica Problem vpoklica Št. vozil zajetih v vpoklic Modeli narejeni med:
05/07/2004 Možnost, da pridejo vodi za krmiljenje servo volana v stik z kovinskimi cevmi zavor, kar lahko povzroči poškodbo teh cevi in posledično izgubo zavorne tekočine.

4427

 

06/10/2002 – 18/02/2004
08/11/2004 Vpoklic zajema modele z dizelskim motorjem. Jermenica alternatorja se lahko sname, kar povzroči izgubo pogonskega jermena, posledično postane avtomobil težje obvladljiv, ker je potreba večja sila za upravljanje zavor in volana.

3517

06/11/2002 – 24/06/2004
08/11/2004 Vpoklic zajema modele z dizelskim motorjem in avtomatskim menjalnikom. Rozeta, ki ohranja vzvratno prestavo lahko poči, kar povzroči slab prenos moči. Če se to zgodi, se lahko avtomobil premakne naprej, medtem ko je v vzvratni prestavi.

1148

19/12/2003 – 22/04/2004
14/05/2007 Ugotovljeno je bilo, da so nekatere žice na kontrolni enoti varnostnih blazin razporejene v napačnem vrstnem redu. V primeru trka bi lahko prišlo do sprožitve napačne stranske varnostne zavese.

1864

04/05/2006 – 28/03/2007

 

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.   Viri:  Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija).

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.