Hyundai i10 (2007-danes)

Hyundai i10

Hyundai i10 nadaljuje poslanstvo Hyundai Atosa. Najmanjši model te korejske tovarne se izkaže kot zanesljiv sopotnik, namenjen predvsem mestni vožnji. Katere so njegove najbolj tipične napake, na katere morate biti pozorni pred nakupom, pa smo preverili mi.

Leto izdelave: 2007 – danes Prenova: 2010
Proizvajalec: Hyundai
Predhodnik: Atos Naslednik: / Razred: Mestni avtomobil
Konkurenti: Peugeot 107 , Citroen C2, VW Lupo, Kia Picanto
Modeli: 5 vratni hatcback Euro NCAP: ★★★★(2008)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Všečna oblika
+ Preglednost
+Oprema
+ Poraba goriva
+ Prostornost
+ Lahkoten in natančen
menjalnik
+ Stroški vzdrževanja
– Mala posoda za gorivo
– Zmogljivost izven mesta
– Nekomunikativen volan
Bencinski motor:
1.2
Dizelski motor:
1.1 CRDi

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • O težjih okvarah ni govora.

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pogost pojav nezanesljivega in glasnega delovanja mehanizma sklopke (škripanje, cviljenje) pri vozilih starejših od letnika 2011.
 • Pri vozilih izdelanih do srednine 2010 lastniki poročajo o težavah z ročnim menjalnikom, ki pogosto, med vožnjo, ‘meče’ iz četrte prestave.
 • Pri začetnih modelih prihaja do prekomerne obrabe zavornih elementov zaradi napake pri montaži zavornega stikala.
 • Pri prenovljenih vozilih opremljenih z avtomatskim menjalnikom prihaja do pojava močnejših tresljajev ki se generirajo na poloseh. Težavo se reži z montažo dodatnih gumjastih elementov na eno izmed polosi.
 • Pri vozilih izdelanih do prenove se lastniki srečujejo s potrebo po zgodnji menjavi in nastavitvah sklopke .
Hyundai i10

Napake na karoseriji

 • O pogostejših težavah s karoserijo in zunanjostjo ni podatka.

Napake notranjosti

 • Pojav nadležnega škripanja nosilcev prednjih varnostnih pasov, kjer se nastavlja višina.

Hyundai i10

Napake elektronike

 • Pogostejši pojav okvare motorčkov za nastavitev višine snopa prednjih žarometov. Težava se kaže kot neprestano delovanje omenjenih motorčkov.
 • Slaba kvaliteta radijskega sprejema na originalnih radijskih sprejemnikih.
 • Več lastnikov se sooča s težavami z zagonom vozila za, kar je v največji meri kriva induktivna zanka, ki se nahaja v ključavnici in bere signal vžigalnega ključa.
 • Pogost pojav utripanja osvetlitve števcev.
 • Pri nekaterih bencinskih motorjih prihaja do nenamernega porasta motornih vrtljajev med prestavljanjem, težavo se odpravi z reprogramiranjem motornega računalnika.

Vpoklici

Za omenjeno vozilo uradnih vpoklicev še ni bilo izvedenih.

Hyundai i10

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Whatacar (Velika Britanija), Vosa.gov (Velika Britanija), Euro Ncap , ADAC (Nemčija).

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.