Ford Kuga (2012 – danes)

Ford Kuga druge generacije je športni terenec, ki se navkljub natrpani konkurenci v razredu športnih terencev dobro znajde. Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2012 – danes Prenova: 2016
Proizvajalec: Ford
Predhodnik: Kuga Naslednik: / Razred: Športni terenec
Konkurenti: Toyota Rav4, Nissan X-Trail, Volkswagen Tiguan, Hyundai ix35, Kia Sportage, Renault Kadjar
Modeli: Športni terenec Euro NCAP: ★★★★★ (2012)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Udobje
+ Lega na cesti
+ Dizelski motorji
+ Vodljivost
– Ergonomija
– Visoka poraba
Bencinski motor:
1.5 EcoBoost
Dizelski motor:
2.0 TDCi (120 kW)

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • O težkih in pogostih okvarah lastniki ne poročajo.

Ford Kuga napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Več lastnikov poroča o prižigu opozorilne lučke za okvaro motorja, ki se pojavi skupaj z zmanjšano močjo motorja. Za omenjeno nevšečnost je največkrat posledica ene izmed sledečih zadev: Okvara EGR ventila, Težava z regeneracijo DPF filtra, zapacan filter goriva, puščanje tlačnih in podtlačnih cevi okrog turbopolnilnika ali težave z ESP sistemom. Težave v posameznih primerih reši reprogramiranje motornega računalnika.
 • Pri vozilih z dizelskimi motorji in ročnimi menjalniki lastniki poročajo o šklepetanju, ki se gnerira okrog sklopke. Ropot lahko nakazuje začetke težav z dvomasnimi vztrajniki.
 • Tlačne hidravlične cevi servo sistema so nagnjene k puščanju zaradi korozije na spojnih elementih.
 • Hitra obraba zavornih elementov.

Napake na karoseriji

 • Krhka barva karoserije (poškodbe kamenčkov).
 • Pogosto puščanje šob za pranje stekel.
 • V posameznih primerih se lastniki pritožujejo nad luščenjem laka na aluminijastih platiščih.

Napake notranjosti

 • Pogosto blokiranje odtočnih kanalov okrog prednjega stekla lahko povzroči vdor vode v notranjost.

Ford Kuga napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake elektronike

 • Večje število lastnikov poroča o težavah z avtomatskim dvigom prtljažnih vrat. Za težavo se največkrat odpravi z reprogramiranjem.
 • Potovalni računalnik velikokrat ‘laže’ z izpisom prekratkega dometa in prehitrim prižiganjem lučke za rezervo. Zadevo se lahko reprogramira.
 • Večje število pritožb nad delovanje oziroma nedelovanjem multimedijskih enot.
 • Večje število lastnikov se srečuje s praznimi baterijami za kar je največkrat kiva Bluetooth/radijska enota, ki se ne izključi po ugasnitvi vozila.

Ford Kuga napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Vpoklici

O vpoklicih predmetnega vozila VOS-A ne poroča.

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Mytreg (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija), Avto Magazin (Slovenija), Siol (Slovenija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.