Audi Q3 (2011 – 2018)

Audi Q3 -napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

AudiAudi Q3 predstavlja Audijev odgovor na čedalje večje povpraševanje  po malih cestnih terencih. Lastniki in predvsem vozniki cenijo njegovo agilnost. Pri AvtoNasvetih smo pregledali s kakšnimi težavami, okvarami in vpoklici se srečujejo lastniki ter za vas pripravili pregled zanesljivosti.

Leto izdelave: 2011- 2018 Prenova: 2015
Proizvajalec: Audi
Predhodnik: / Naslednik: Audi Q3 Razred: Športni terenec
Konkurenti: Volvo XC40, Mercedes Benz GLA, Range Rover Evoque, BMW X1
Modeli: Športni terenec Euro NCAP: ★★★★★(2011)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ Lega na cesti
+ Kvaliteta izdelave in uporabljenih materialov
+ Štirikolesni Quattro pogon
+ Varčnost pri porabi goriva
– Visoka cena
– Slaba osnovna opremljenost
– Zvočna zatesnjenost pri dizelskih izvedenkah
– Preglednost nazaj
– Praktičnosti
Bencinski motor:
2.0 TSI
Dizelski motor:
2.0 TDI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Na 2.0 TDI (predvsem 140 KM) dizelskih izvedenkah z ročnimi menjalniki prihaja do pogostih odpovedi dvomasnega vztrajnika in posledično celotnega sklopa sklopke (lamela, potisni ležaj, košara). 
 • Pri 7 stopenjskih dvo-sklopčnih menjalnikih S-Tronic prihaja do težav z obrabo sklopk, ki zahtevajo drago menjavo. Težava se kaže kot neenakomerno prijemanje sklopk pri speljevanju in grobo prestavljanje. Načeloma bolj brezskrbno vožnjo ponuja 6 stopenjski S-Tronic z mokrimi sklopkami.

Audi Q3 -napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Hitra obraba elementov prednjega vpetja. Pogost pojav ropota in kovinskih zvokov iz predela prednjega vpetja nakazuje na potrebo po menjavi posameznih elementov, največkrat vpetja amortizerjev in nosilci stabilizatorjev.
 • Pojav pogoste intenzivne obrabe pnevmatik na zadnji premi, nakazuje na potrebo po nastavitvi optike podvozja.
 • Intenzivna obraba zavornih elementov.
 • V zadnjem času je opaziti trend povečanja puščanja hladilne tekočine okrog termostatov in vodnih črpalk  pri modelih s plastičnim ohišjem termostata in vodne črpalke.

Napake na karoseriji

 • Krhka in za poškodbe dovzetna barva karoserije.

Audi Q3 -napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake notranjosti

 • Večje število lastnikov poroča o pokajočem pedalu plina. Težavo največkrat reši podmazovanje pregibnih zglobov.
 • Pogost pojav čričkov okrog roloja prtljažnega prostora.

Audi Q3 -napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Napake elektronike

 • Multimedijski vmesnik MMI se sooča s pogostimi težavami delovanja (zamrznitev, nezmožnost upravljanja, črn zaslon, nedelovanje GPS enote…). Težave se kratkotrajno reši s ponovnim zagonom vozila dolgotrajno pa z reprogramiranjem elektronike.
 • Za težave z delovanjem Start&Stop sistema je največkrat kriv iztrošen ali premalo napolnjen akumulator. Če je akumulator starejši je največkrat potrebna menjava, v kolikor pa je premalo napolnjen je potrebno reprogramirati elektroniko, ki nadzoruje polnjenje.
 • Pogostejše težave s sistemom, ki opozarja na premalo napolnjene pnevmatike. Največkrat ne izkazujejo dejanskega stanja in je potrebna ponovna kalibracija sistema.

Vpoklici

Datum vpoklica
Vzrok v poklica
07/07/2017
Vpoklic zaradi težav elektronsko parkirno zavoro.
07/08/2019
Vpoklic zaradi napake prednjih smernikov.
12/02/2018
Vpoklic zaradi možne napake pri delovanju sopotnikove zračne blazine.

Audi Q3 -napaka okvara tezava problem vpoklic zanesljivost nakup rabljenega

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Tom Pleskovič
Tom je urednik portala AvtoNasveti. Že od samega začetka je s svojim strokovnim znanjem vedno v iskanju pravih informacij za naše bralce. Kot univerzitetni diplomirani inženir strojništva je tudi velik tehnični poznavalec. Kot strasten avtomobilist je gonilna sila portala in avtor številnih strokovnih člankov iz področja zanesljivosti vozil.