Vse najboljše Avtonasveti.com

“Skrivnost sreče je v tem, da zmoreš najti radost v veselju drugega,” je nekoč dejal Georges Bernanos. In prav deljenje pravih informacij in z njimi radost so od prvega dne glavno poslanstvo in tudi vodilo razvoja.

Skozi štiri leta smo se vedno trudili pisati samo strokovne in objektivne vsebine. Zato bo ta, 306. članek, tudi prvi (in ne zadnji), ki bo čisto subjektiven. Avtonasvetom bom vedno nekaj dolžan. So zgodba, ki je mojo karierno pot močno ponesla v svet avtomobilizma. Od te zgodbe sem se veliko naučil in ponosen sem, da zgodba živi iz meseca v mesec bolj obiskano.

Že od prvega trenutka dalje želimo s svojimi nasveti nakup rabljenega avtomobila narediti čim manj stresen.
Že od prvega trenutka dalje želimo s svojimi nasveti nakup rabljenega avtomobila narediti čim manj stresen.

4 leta so dolgo obdobje. Je čas med Olimpijskimi igrami. Pisalo se je leto 2012. V Londonu so leta 2012 potekale poletne olimpijske igre. V ZDA so imeli predsedniške volitve, kjer je ponovno slavil Barack Obama. Pri nas je istega leta predsednik Republike postal Borut Pahor. In 5. novembra 2012 je svetovni splet uradno dobil nov avtomobilski medij – Avtonasveti. Medij, ki od prvega dne dela na strokovnosti in objektivnosti informacij, ki jih podajamo.

Avtonasveti niso nastali čez noč. Ideja se je rojevala skoraj leto dni. Vsaka nova ideja potrebuje čas, da dozori. Bilo je veliko delovnih sestankov, večerov ob dobrem pivu in iskanju primerne rešitve. Precej blokcev in papirja je bilo popisanega še preden se je spisala prva koda. Mnogo je bilo preoblikovanja ideje in na koncu 5. novembra otvorimo Avtonasvete. Željo, da pridobimo vsaj 1000 obiskovalcev smo podrli že v prvem dnevu. Z močno promocijo in veliko aktivacijo socialnih omrežij. Rezultat smo seveda proslavili s penino. Rekorden obisk se je seveda vsako leto povečeval. Ravno prejšnji mesec smo spet presegli številko 42.000 mesečnih obiskov. Prav zaradi vas!

Ne želimo, da se vaš nakup spremeni v nočno moro.
Ne želimo, da se vaš nakup spremeni v nočno moro.

Ob takem jubileju je prav, da se vam zahvalim v imenu celotne ekipe. Prav vi bralci ste tisti, ki s svojimi obiski dajete stimulacijo za naprej. Ki s svojimi komentarji in emaili sporočate, katere avtomobile je še potrebno “naštudirat”. Po ocenah se vsako leto proda 120 tisoč rabljenih vozil v Sloveniji. Prav z željo po lažji odločitvi smo v štirih letih spisali 305 strokovnih člankov. V tem času smo zabeležili skoraj 700 tisoč obiskovalcev, ki so nas skupaj obiskali preko 1,2 milijonkrat. Vas zanima kdo je naš povprečen obiskovalec? Naš povprečni uporabnik je moškega spola, star med 25 in 34 let, prihaja iz Ljubljane, uporablja Google chrome, na splet dostopa preko ponudnika Telekom Slovenije in ima Apple iPhone. Vas zanima kaj največ berete? Kralj branosti je zagotovo Renault Clio, sledijo mu Volkswagen Passat in Renault Megane. Po znamkah vas najbolj zanimajo članki o Volkswagnu, Renaultu in BMW-ju. Najpogosteje bran nasvet je zagotovo članek o filtrih DPF.

Avtonasveti so zgodba, ki s svojimi informacijami nikoli ne zastara. Z dopolnjevanjem baze vozil postaja le še večja in večja. Postali smo prava mala enciklopedija. In ob tej priložnosti iskrena hvala vsem in vsakemu posebej!

Vaša ekipa Avtonasveti.com

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"