Mercedes-Benz ML (2005-2011)

Mercedes-Benz ML spada med začetnike modernih in velikih luksuznih športnih terencev. Druga generacija je v primerjavi s prvo zrasla v vseh pogledih. Izjemno udoben terenec še vedno zelo dobro drži ceno in s svojim precej športnim izgledom dobro kljubuje letom. AvtoNasveti smo preučili vse napake, ki se pojavljajo pri tem modelu.

Leto izdelave: 2005-2011 Prenova: 2007
Proizvajalec: Mercedes-Benz
Predhodnik: razred M (1998) Naslednik: razred M (2012) Razred: Veliki športni terenec
Konkurenti: BMW X5, Volvo XC90, Audi Q7
Modeli: SUV Euro NCAP: ★★★★(2008)
Prednosti Slabosti Priporočamo:
+ dizelski motorji
+ udobje
+ terenske zmogljivosti
+ varnostni sistemi
+ splošna zanesljivost
– visoki stroški vzdrževanja
– cena
Bencinski motor:
ML 350
Dizelski motor:
ML 320 CDI

Pregled napak, okvar in vpoklicev

Težke okvare

 • Pri bencinskemu V6 motorju, v modelu ML 350, je pri nekaterih modelih prihajalo do prezgodnje obrabe pogonske verige motorja. Strošek je v primeru pretrganja zelo visok.
 • Pri vozilih z višjim številom kilometrov (200.000 in več) je najpogostejša okvara zračnega vzmetenja. Blazine na posameznih kolesih je potrebno zamenjati. Strošek je izjemno visok (preko 1.200 eur na posamezno vzmet). Vsi modeli niso opremljeni z zračnim vzmetenjem AIRMATIC.
 • Na spodnjih robovih vrat prihaja do rjavenja, ki je posledica slabe zaščite kovine. Vozilom, ki so servisirana na pooblaščenih servisih pripada garancijsko popravilo.

Mercedes-Benz ML, problemi, vpoklici, težave, okvare

Druge napake in pomanjkljivosti

 • Pri prvih modelih so kupci poročali o težavah z avtomatskim menjalnikom (vsi modeli so opremljeni z avtomatskim menjalnikom).
 • Pri dizelskih motorjih CDI je možnost puščanja goriva pri filtru za gorivo. Napake so pogosto odpravili na servisu.
 • Zaradi velike teže avtomobila je potrebno pogosteje menjavati zavorne obloge in zavorne diske.

Napake na karoseriji

 • Na spodnjih robovih vrat prihaja do rjavenja, ki je posledica slabe zaščite kovine. Vozilom, ki so servisirana na pooblaščenih servisih pripada garancijsko popravilo.

mercedes-ml-001

Napake notranjosti

 • Nekateri lastniki so opozarjali na napake povezane z GPS navigacijo. Ta je imela slabši signal. Vendar je teh primerov malo.

mercedes-ml-002

Napake elektronike

 • Zaradi napake na zadnjih žarometih (prihaja do slabega stika v sistemu za nadzor žarnic) prihaja pogosto do

  opozoril za pregoreno zadnjo žarnico

  . Pri menjavi žarnic je treba biti pozoren na morebitno rjo na kontaktu.

Vpoklici

Za ta model ni podatkov o vpoklicih.

Foto: Arhiv proizvajalca

Napake, okvare in vpoklici opisani v članku so rezultat strokovne raziskave virov zapisanih spodaj in so avtorsko delo. Kopiranje ali delno kopiranje je dovoljeno le s privoljenjem avtorja ob obvezni navedbi vira. Zgoraj opisane napake, okvare in vpoklici so ustvarjeni kot pomoč pri nakupu in vzdrževanju vozila. V kolikor imate z vozilom dodatne izkušnje jih delite z bralci v komentarjih.  
Viri: Lastna raziskava, Parkers (Velika Britanija), Autobild (Nemčija), Auto Express (Velika Britanija), Caradisiac (Francija), Whatacar (Velika Britanija), Honest John (Velika Britanija), Vosa (Velika Britanija)

Anej Ferko
Anej je avtor ideje AvtoNasveti. Svoje izkušnje z upravljanjem blagovnih znamk je najprej nabiral v turizmu, nato je ustvaril več lastnih blagovnih znamk. Z vodenjem ekipe je portal pripeljal na vodilno mesto iz svojega področja in mesečno ga spremlja preko 50.000 bralcev. Anej se profesionalno ukvarja z marketingom, upravljanjem blagovnih znamk in odnosi z javnostmi. Magistriral je na Fakulteti za upravo z magistrskim delom "Vpliv zakonodaje Evropske unije na zniževanje emisij CO2 pri osebnih avtomobilih"